Machines, materialen en apparatuur

Wij helpen je met het opzetten van je projecten. Heb je ideeën over nieuwe tools of specifiek dat ene apparaat nodig die wij niet hebben? Let us know en wij zorgen dat je verder kunt!

ACRYLVERF

Een verf die op alles hecht. Papier, plastic, hout, canvas. Soms heb je een primer nodig, zoals Gesso. De verf droogt snel, en kan je gemakkelijk overschilderen.

3D Printer

Wij hebben de Ender 3 Pro v2: een printer waar je zelf mee aan de haal kan. Er zijn gebruikers die deze machine hacken en vermaken tot de perfecte 3D-printer.

gouache

Ook bekend als plakkaatverf. Gouache hecht alleen aan papier en droogt mat op. Je kan hier hele heldere kleuren uit krijgen, geschikt voor illustraties.

soldeerstation

Of je nu met elektronica bezig bent, of een glas in lood raam maakt. Met solderen smelt je tin om dingen aan elkaar vast te maken. Met dit station kan verschillende temperaturen instellen.

Cricut

Met deze snijplotter kan via de computer bestanden laten uitsnijden. Het mesje wordt heel precies over het papier heen gestuurd en je kunt zelfs tekenen!

labstroom

Soms hebben machines een specifieke hoeveelheid stroom nodig. Met een labvoeding kan je het Voltage als de Ampère heel precies instellen

ipad

Met een Ipad kan je natuurlijk van alles, zeker als je er ook een Pencil bij gebruikt. Digitaal tekenen met ProCreate of 3D Modeleren met TinkerCad.

Arduino

Arduino is een microprocessor, een kleine computer die je specifieke taken kan geven. Ze worden gebruikt in zelfgemaakte robots, voor de puzzels van escaperooms. Je kan er verschillende sensoren, LEDs, speakers ed. aan vast maken. Wat kom jij maken?

Naaimachine

Zelf kleding maken is veel gemakkelijker dan je denkt, zeker met een goede naaimachine. Naast kleding kun je bij STROOM ook terecht voor je cosplay, kostuums voor je theatervoorstelling of de naaimachine voor hele andere dingen te gebruiken.